Djuren på gården

Vi i familjen har alltid tyckt om djur och har alltid haft lite lantbruksdjur – mest som sällskap. Vi hälsar er välkomna att hälsa och njuta av djurens sällskap precis som vi gör.

Fåren

valdusLina och Valdus, våra Värmländska skogsfår, går oftast på bete nere vid dammarna. När de inte är nere vid dammarna gillar baggen Valdus med sina mäktiga horn att visa upp sig på stora stubben i hagen uppe vid gården. Varje sommar får vi fina lamm.


gasamarschGässen

I maj hämtar vi gässlingarna. Då är de 3 dagar små, gula, bollar med näbb.  I början får de bara vara inne i stallet under värmelampa men efter ett par veckor så får de gå i hagen runt gården. När de fått fjädrar så går vi ner med dem till dammarna varje morgon, på bilden går Martin gåsmarchen. Varje kväll är det gåsmarsch tillbaka till gården för att inte räven ska ta dem. Gässen älskar att få bada i dammarna.

Hönsen

honsVåra höns är blandras med mestadels Blommehöns. Med jämna mellanrum får vi kycklingar på gården, lika roligt varje gång! Hönsen håller till runt gården, går fria och sprätter. Har man lite tur kan man få se hönsen uppflugna på fårens rygg. Fryser de om fötterna tro?


Katter

elna_kattVi har tre katter på gården. Vår trogna helsvart katt med en vit prick på magen som heter Pricken. Hon är äldst av katterna och kommer inte så ofta fram och hälsar, hon trivs bäst i logen. Hennes fjorårsunge är Skuggan – lika skygg som namnet antyder. Årets kattunge hoppas vi kunna tämja bättre.

 

Kräftor

martin-kraftor31Nere i dammarna planterade vi in Signal kräftor ganska snart efter att vi grävt dammarna. Från början av augusti fiskar vi så många kräftor vi kan och säljer dessa i gårdsbutiken.