Om oss

hans-bilder-184Vi hade en gård på Söderslätt, eller egentligen en halv eftersom jag ägde gården tillsammans med min tvillingsyster Anna. Både jag och Johan är uppväxta på lantbruk så steget att köpa ut gården och flytta dit var inte så stort.

Sagt och gjort, en vårdag 1999 flyttade vi och våra fyra barn från Huaröd på Linderödsåsen till den lilla gården i Bodarp mellan Vellinge och Trelleborg.

Här flyttar vi in i en gård som min släkt har haft i sju generationer och med ett boningshus från tidigt 1800-tal.

Men vi flyttade inte hit bara för att bo utan vi ville verkligen göra något av gården. En liten gård på 18 ha driver man inte med vanlig växtodling som vete och sockerbetor. Det gäller att specialisera sig. En kompis till oss som är jordgubbsodlare sa en dag ”- Hade jag inte odlat jordgubbar skulle jag provat hallon”. Och det nappade vi på. Nu började resan till att bli hallonodlare på heltid.
Efter några år ville vi inte bara sälja de färska bären utan även förädla hallonen vidare. Nu har vi ca 25 produkter i sortimentet. Det är saft, nektar,
marmelad, glögg, vinäger och mycket annat.

Sedan år 2008 har vi också öppnat upp odlingen och bjuder nu in våra kunder till Halloncaféet dvs. köpa en kaffekorg i gårdsbutiken och fika ute i hallonraderna. Man kan också träffa gårdens djur som finns nere vid våra dammar där vi också fiskar kräftor.

På detta sätt vill vi dela med oss utav det vi själv älskar och tycker är ett av Skånes Smultronställe.

Välkomna!
Familjen Biärsjö